Ουκρανία: «Το μεγαλύτερο πλήγμα» στις ενεργειακές υποδομές από τις ολονύκτιες ρωσικές επιθέσεις – Συναγερμός και στη Ζαπορίζια

Σύνοψη
  • Ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας ενέργειας της Ουκρανίας περιγράφει ολονύκτια ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του φράγματος DniproHES στη Ζαπορίζια
  • Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ οκτώ ρουκέτες με προέλευση την Ουκρανία που εκτοξεύθηκαν από το σύστημα Vampire.

Στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια οι ρωσικές αρχές ανέφεραν απώλεια ισχύος 750 κιλοβάτ εν μέσω στρατιωτικής δράσης, χωρίς να δίνουν άλλες λεπτομέρειες, την ώρα που η Ουκρανία καταγγέλλει ότι δέχτηκε «το μεγαλύτερο πλήγμα στις ενεργειακές υποδομές» από την έναρξη των ρωσικών επιθέσεων. Ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας ενέργειας της Ουκρανίας περιγράφει ολονύκτια ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του φράγματος DniproHES στη Ζαπορίζια.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει φωτιά στον σταθμό ως συνέπεια μαζικών αεροπορικών επιδρομών», ανακοίνωσε η Ukrhydroenerho, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο φραγμάτων της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε 90 επιθέσεις με ρωσικούς πυραύλους και 60 με drones.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε 92 από τους 151 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν κατά της Ουκρανίας από τη Ρωσία σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

“Νέο πλήγμα. Δυστυχώς ένας άνθρωπος σκοτώθηκε”, έγραψε ο Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ στο Telegram διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μία γυναίκα. “Υπάρχουν τραυματίες”, πρόσθεσε Ουκρανός αξιωματούχος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ οκτώ ρουκέτες με προέλευση την Ουκρανία που εκτοξεύθηκαν από το σύστημα Vampire.

Η ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ είναι στόχος τον τελευταίο καιρό πολλών επιθέσεων με drones και πυραύλους, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από δέκα άνθρωποι στη διάρκεια μίας εβδομάδας και τις οποίες η Ρωσία αποδίδει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Αλλά και στη δυτική Ουκρανία αναφέρθηκε ένας ακόμη θάνατος «από ρωσική επίθεση που κατέστρεψε κρίσιμες υποδομές».

Πηγή: Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος