Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς η Ρωσία συνεχίζει το μπαράζ επιθέσεών της εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας, την ώρα που οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν σε Σύνοδο Κορυφής στην Άγκυρα της Τουρκίας.
Μια πρώτη ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν ακόμη ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού της πόλης, ενώ ακολούθησαν άλλες τέσσερις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο Κίεβο.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, από τα πλήγματα προκλήθηκαν πυρκαγιές σε δύο συνοικίες της πόλης.
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Νωρίτερα το ίδιο βράδυ, πυραυλική επίθεση έπληξε και το νότιο λιμάνι της Οδησσού, προκαλώντας τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Κίπερ. Οι οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.
Πηγές: AFP, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος