Ουκρανία-IAEA: Εντείνονται οι εχθροπραξίες γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γκρόσι έφθασε στον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποφυγή πυρηνικού ατυχήματος

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία δεν έχει βελτιωθεί και ότι οι συγκρούσεις στις κοντινές περιοχές έχουν ενταθεί, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Γκρόσι έφθασε στον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία και τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποφυγή του κινδύνου πυρηνικού ατυχήματος.

Η Μόσχα και το Κίεβο εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού κατά τον τελευταίο χρόνο. Ο Γκρόσι πιέζει για συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας προκειμένου να προστατευτεί η μονάδα.

 Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι ότι δεν μπορεί να υπάρξει «πυρηνική ασφάλεια» στην Ουκρανία χωρίς την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο έχουν καταλάβει εδώ και έναν και πλέον χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος