Ουκρανία: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Λβιβ – Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Μεγάλη Παρασκευή άγνωστοι πυρπόλησαν την πόρτα του ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου στηΛβιβ της Ουκρανίας που ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η φωτιά προκάλεσε μικροζημιές στην πόρτα της ξύλινης εκκλησίας που χρονολογείται από το 1745. Το περιστατικό συνέβη στις 04:20 το πρωί της 14ης Απριλίου, με τις αρχές να διενεργούν έρευνα για τους δράστες της πυρπόλησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο txtreport η αστυνομία βρήκε δεμένα ρούχα στην είσοδο του ναού και εικάζεται ότι με αυτά οι άγνωστοι προσπάθησαν να καταστρέψουν τον ιστορικό ναό. Την είδηση μετέδωσε και το ουκρανικό πρακτορείο nexta.

Η εκκλησία Γεννήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην επικράτεια της Λβιβ, στην Ουκρανία, είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα. Στην Λβιβ συνυπάρχουν οι Ουνίτες, η ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή, η Εκκλησία των Αρμενίων, η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ υπάρχει και ενεργή εβραϊκή κοινότητα.

Nα σημειωθεί ότι Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία διακήρυξε την «πλήρη ανεξαρτησία της» από τις ρωσικές πνευματικές αρχές.

Πηγή:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος