ΟΗΕ: Σχεδόν 8.500 Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή

Με τις σφοδρές συγκρούσεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίαςνα συνεχίζονται ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τους φόβους πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων ότι μετά από ένα και πλέον χρόνο από την ρωσική εισβολή σχεδόν 8.500 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς ακόμη νεκρούς που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), από τη ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου OHCHR ως τις 9 Απριλίου 2023 έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 8.490 ανθρώπων και ο τραυματισμός 14.244 από την έναρξη της εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο εδώ και καιρό η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ χαρακτηρίζει τους αριθμούς αυτούς «την κορυφή του παγόβουνου», καθώς έχει περιορισμένη πρόσβαση στα πεδία των μαχών.

Οι περισσότεροι νεκροί εντοπίζονται στις περιοχές που ελέγχει η ουκρανική κυβέρνηση και οι οποίες δέχονται την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, περιλαμβανομένων 3.972 ανθρώπων στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.

«Το OHCHR εκτιμά ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι, καθώς λαμβάνει με καθυστέρηση πληροφορίες από κάποιες περιοχές όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις, ενώ πολλές αναφορές μένει να διασταυρωθούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος