Ουάσιγκτον: Ο Πέδρο Σάντσεθ συναντάται με τον Τζο Μπάιντεν

Στις 9 μ.μ. ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο προσκεκλημένος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν,  σε μια συνάντηση στην οποία ελπίζουν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις και να ολοκληρώσουν την διαπραγμάτευση που διεξάγουν και οι δύο χώρες σε θέματα όπως το κλίμα ή η άμυνα.

Η τελευταία φορά που Ισπανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσημα την Ουάσιγκτον ήταν το 2017 όταν ο Μαριάνο Ραχόι συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σάντσεθ και Μπάιντεν θα συζητήσουν για την κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία και τη συνεργασία στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, καθώς και την κλιματική έκτακτη ανάγκη και την ψηφιακή μετάβαση.

Ο Σάντσεθ έφτασε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ το βράδυ της Πέμπτης και σε ειδική εκδήλωση στην ισπανική πρεσβεία απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Καθολικής Ισαβέλλας στην πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Στην εκδήλωση ο Σάντσεθ τόνισε ότι η Πελόζι «έφτασε στην κορυφή, ξεπερνώντας πολλά όρια με αποφασιστικότητα και σταθερότητα» ως η πρώτη γυναίκα που προήδρευσε της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Ισπανός πρόεδρος τόνισε επίσης το έργο της Πελόζι για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισπανίας και υπερασπίστηκε ότι αυτός ο διατλαντικός δεσμός είναι πλέον ισχυρότερος από ποτέ.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος