Όταν ο επόμενος πελάτης του δισκοπωλείου είναι ο μουσικόφιλος Ποντίφικας Φραγκίσκος (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αργά το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου ένας πελάτης βγήκε από το δισκοπωλείο «Stereosound» πλησίον του Pantheon στο κέντρο της Ρώμης. Ο πελάτης, που κρατούσε ένα δίσκο στα χέρια του, ήταν ο Ποντίφικας Φραγκίσκος, ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα λευκό Fiat 500.

Μάρτυρας της ιδιαίτερης και πόσο ασυνήθιστης στιγμής ήταν ο Ισπανός βατικανιστής Javier Martínez-Brocal, διευθυντής του πρακτορείου Rome Reports, ο οποίος και διέδωσε τις εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, επρόκειτο περί ιδιωτικής εξόδου εκτός Βατικανού για την αγορά δίσκων, εφόσον ο Πάπας Φραγκίσκος είναι μουσικόφιλος με ιδιαίτερο πάθος για την κλασσική μουσική, από τον Mozart ως τον Beethoven και τον Wagner. Επίσης, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος εξήγησαν στην εφημερίδα Corriere della Sera πως ο Ποντίφικας ήταν ήδη πελάτης τους όταν ο ίδιος ήταν ακόμη καρδινάλιος και πως κατόπιν τούτης της επίσκεψης-έκπληξη του δώρισαν τον δίσκο που φαίνεται στο πλάνο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας Bergoglio πραγματοποιεί ιδιωτική έξοδο στους δρόμους της Ιταλικής πρωτεύουσας. Για παράδειγμα, στα τέλη του 2016 ο ίδιος είχε πάει σε κατάστημα ορθοπεδικών υποδημάτων, ενώ το 2015 αγόρασε γυαλιά σε ένα κατάστημα οπτικών ειδών της Ρώμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος