Όσκαρ: Απόψε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ραντεβού της χρονιάς – Οι υποψηφιότητες και τα φαβορί

Βραδιά Όσκαρ η αποψινή αρχίζει στο Χόλιγουντ η 96η τελετή απονομής που θεωρείται η πεμπτουσία της 7ης τέχνης. Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψουν και πάλι πανάκριβες τουαλέτες, τα εκκεντρικά ντυσίματα, τα κοσμήματα και τα διαμάντια των σταρ που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί στο «Dolby Theatre».

Φέτος η βραδιά έχει έντονο ελληνικό χρώμα λόγω των 11 υποψηφιοτήτων του «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου. Πέντε Όσκαρ διεκδικεί και ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν με τα «Παιδιά του Χειμώνα».

Συνολικά, θα απονεμηθούν 24 βασικά βραβεία με τις περισσότερες υποψηφιότητες να συγκεντρώνει το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν σε 13 κατηγορίες, ενώ 10 έχουν «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε και 8 το εισπρακτικό φαινόμενο «Μπάρμπι».

Στο τιμόνι της παρουσίασης για τέταρτη φορά θα δούμε τον κωμικό ηθοποιό Τζίμι Κίμελ, ενώ τα Βραβεία θα μεταδοθούν ζωντανά από το δίκτυο ABC κατά μία ώρα νωρίτερα και σε περισσότερες από 200 χώρες.

Λίλι Γλάντστοουν και Έμμα Στόουν περιμένουν την στιγμή που ο χρυσός φάκελος θα ανοίξει και θα ανακοινωθεί το όνομα τους για το βραβείο Ά Γυναικείου ρόλου. Ανάλογα και οι Πολ Τζιαμάτι και Κίλιαν Μέρφι για τον πρώτο ανδρικό ρόλο.

Στην σκηνή θα ανέβει και ο Ράιαν Γκόσλινγκ για να ερμηνεύσει το τραγούδι «I’m Just Ken» το οποίο διεκδικεί και ένα όσκαρ.

Την μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου αναμένεται να συμπληρώσουν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της αφρόκρεμας του Χόλιγουντ, ενώ φημισμένα κοσμηματοπωλεία έχουν διαθέσει στους σταρς μοναδικούς πολύτιμους λίθους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος