Ομ. Τσελίκ: Πυρά στην αντιπολίτευση που κήρυξε παράνομη την υποψηφιότητα Ερντογάν

Array

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία, αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση της συμμαχίας της αντιπολίτευσης  ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν νομιμοποιείται να είναι υποψήφιος στην εκλογές της 14ης Μαϊου «εκτός αν το αποφασίσει η τουρκική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου, οι οποίες είναι τόσο ξεκάθαρα διατυπωμένες που δεν υπάρχει περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον Πρόεδρο για τρίτη φορά, σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αποτελεί άλλη μια μαύρη σελίδα που προστίθεται στην ιστορία της δημοκρατίας μας. Δηλώνουμε στους πολίτες ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την πράξη που αγνοεί το Σύνταγμα,» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε ότι: «Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την εκ νέου υποψηφιότητα του Προέδρου μας. Αυτό δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Είναι απολύτως σαφές ότι τίποτα δεν αναμένεται για τη δημοκρατία μας από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης.
Σήμερα επαναφέρουν όλες τις μεθόδους του παρελθόντος που προσπάθησαν να στραγγαλίσουν τη δημοκρατία. Προσπαθούν να σφετεριστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες που θα κατευθύνονται μόνο από το έθνος.

Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτές τις μεθόδους. Το έθνος μας γνωρίζει αυτές τις παράνομες προσεγγίσεις πολύ καλά. Όλες οι προσπάθειες κηδεμονίας θα λάβουν την απάντησή τους στην κάλπη.

Μια εικόνα γνώριμη στην ιστορία της δημοκρατίας μας συμβαίνει ξανά. Όσοι φοβούνται να ανταγωνιστούν τον Πρόεδρό μας σε ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές προσπαθούν και πάλι να βάλουν παράνομα και μη πολιτικά εμπόδια μπροστά στον Πρόεδρό μας. Θα πάρουν για άλλη μια φορά ένα ξεκάθαρο μάθημα δημοκρατίας από το έθνος μας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται σαφές γιατί δεν μπόρεσαν να προτείνουν υποψήφιο απέναντι στον Πρόεδρό μας. Με τις χθεσινές τους δηλώσεις παραδέχτηκαν ότι φοβήθηκαν να ανταγωνιστούν τον Πρόεδρό μας στον τομέα της δημοκρατίας. Ο Πρόεδρός μας είναι και πάλι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Η κυβερνητική συμμαχία ανακοίνωσε πριν από μήνες ότι υποψήφιος της είναι ο Πρόεδρός μας. Το μήνυμα του έθνους μας σε όλες τις πλατείες είναι ξεκάθαρο. Η πολιτική μας, που λέει «Τα λόγια και οι αποφάσεις ανήκουν στο έθνος», συνεχίζει τον δρόμο της, είπε ο Τσελίκ.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος