Ολοκληρώνεται η ανεπίσημη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όσους θέλουν να ενταχθούν, λέει η Μπέρμποκ

Βερολίνο, 2022-05-15 – Γιώργος Παππάς

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Βερολίνο η ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο επίκεντρο είναι η πρόθεση Σουηδίας και Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Στην ατζέντα είναι σήμερα και η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ.

«Ιστορική στιγμή για τη Συμμαχία», χαρακτήρισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ τη σημερινή συγκυρία με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. «Από την 24η Φεβρουαρίου ο κόσμος είναι διαφορετικός και το ΝΑΤΟ είναι διαφορετικό», «Το ΝΑΤΟ ήταν και θα μείνει αμυντική Συμμαχία, είπε η Μπέρμποκ, αυτό ισχύει και για τις χώρες Σουηδία και Φινλανδία που ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους. «Είμαστε Συμμαχία των ανοιχτών θυρών. Οι Πόρτες είναι ανοιχτές για όσους θέλουν να ενταχθούν», είπε η Μπέρμποκ.

Είμαστε ανοιχτοί στην ένταξη των δύο χωρών. Είναι στενοί εταίροι στην ΕΕ, «με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας θα είναι όλες οι βόρειες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

«Τονίσαμε ότι, αν οι δύο χώρες δρομολογήσουν την ένταξή τους, η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα», είπε η Μπέρμποκ, για να μην υπάρξει στο ενδιάμεσο διάστημα πρόβλημα με την ασφάλειά τους.

«Θα προχωρήσουμε γρήγορα τη διαδικασία κύρωσης της ένταξης των δύο χωρών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος