Ολλανδία: Αύξηση 64% των μολύνσεων Covid-19 την τελευταία εβδομάδα

Κατά 64% αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία την τελευταία εβδομάδα  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες επτά ημέρες στην Ολλανδία επιβεβαιώθηκαν 15.526 νέες μολύνσεις Covid-19, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον (RIVM).

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των θετικών τεστ αποδίδεται από το RIVM στην εξάπλωση των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον που «κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ολλανδία». Ανάμεσα στις περιοχές όπου καταγράφηκε έξαρση κρουσμάτων είναι το Άμστερνταμ και η Ουτρέχτη.

Το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσιάζει αύξηση εδώ και δύο εβδομάδες σε όλη την επικράτεια, σημειώνει το RIVM.

Επισημαίνεται πάντως, ότι παρά την σημαντική άνοδο των νέων μολύνσεων, ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί μόλις κατά 12%. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η νόσηση από τον ιό ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες για όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το RIVM συστήνει στους πολίτες να κάνουν «πάντα self-test σε περίπτωση ενοχλήσεων» καθώς τα κρούσματα γρίπης στην παρούσα φάση σπανίζουν και συμπτώματα κρυολογήματος ενδέχεται να υποδηλώνουν μόλυνση από Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος