Ολλανδία: Αυστηρό λοκντάουν για την ανάσχεση της Όμικρον συστήνουν οι ειδικοί

Να επιβληθεί αυστηρό λοκντάουν στην Ολλανδία εισηγούνται οι ειδικοί του τομέα της υγείας που συμβουλεύουν την ολλανδική κυβέρνηση στη στρατηγική της για την Covid-19, όπως μετέδωσαν τα εγχώρια ΜΜΕ, λίγες ημέρες αφότου παρατάθηκε το μερικό λοκντάουν έως τα μέσα Ιανουαρίου 2022, καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον στη χώρα. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws και η εφημερίδα NRC Handelsblad επικαλέστηκαν πηγές μέσα από την ομάδα των ειδικών και μετέδωσαν ότι συνέστησαν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, εκτός των αναγκαίων.

Ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ είπε σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή ότι νιώθει «μεγάλη ανησυχία» σχετικά με την ταχεία διασπορά της Όμικρον.

«Δεν θα πω ποια επιπλέον μέτρα ενδεχομένως θα χρειαστούν», είπε ο ντε Γιονγκ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις συστάσεις των ειδικών.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναμένεται να συναντηθεί με τους υγειονομικούς συμβούλους της το Σάββατο, ενόψει απόφασης σχετικά με την επιβολή νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων από τις 5 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη Νοεμβρίου, θα παραμείνει σε ισχύ έως τη 14η Ιανουαρίου.

Επιπλέον, τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα ενόψει των εορτών εξαιτίας του υψηλού αριθμού μολύνσεων μεταξύ των παιδιών.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε την Παρασκευή 15.433 νέα κρούσματα Covid-19. Πρόκειται για αριθμό μικρότερο κατά περίπου 25% σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν, όμως πάνω από την κορύφωση οποιουδήποτε άλλου κύματος.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος