Όλαφ Σολτς για Ουκρανία: Η Ευρώπη θα υποδεχτεί ενωμένη όσους αναζητούν καταφύγιο

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ευρώπη αντιδρά ενωμένη τόσο απέναντι στη Ρωσία όσο και ενόψει του προσφυγικού κύματος από την Ουκρανία εξέφρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα απόψε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σε αυτόν τον πόλεμο, η Ευρώπη ενώνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό φαίνεται από την ενιαία αντίδραση με κυρώσεις στη ρωσική επίθεση και από την προθυμία υποδοχής προσφύγων από την Ουκρανία (…) Είναι καλό και όχι αυτονόητο το γεγονός ότι όλες οι χώρες της ΕΕ δέχονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία.

Ένα είναι ξεκάθαρο: μαζί θα βοηθήσουμε όσους αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο. Και ότι θα μείνουμε ενωμένοι!», έγραψε ο κ. Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος