Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πανδοχείο στη Μόσχα

Array

Πυρκαγιά σε πολυώροφο ακίνητο σε νοτιοανατολικό τομέα της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης (28/7) προς Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε σε πανδοχείο.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τέσσερις εισήχθησαν σε νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας, αρμόδια για τις κυριότερες υποθέσεις ποινικής φύσης.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως η φωτιά έπληξε το ισόγειο ακινήτου 15 ορόφων και ότι τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα λίγο πριν από τη μία το πρωί, σημειώνοντας ότι οδήγησε στην εκκένωση 200 και πλέον ανθρώπων.

«Τα κάγκελα στα παράθυρα εμπόδισαν τον κόσμο να σωθεί, αυτή είναι η βασική αιτία των θανάτων», δήλωσε ο Αντρέι Ρουμιάντσεφ, μεταβατικός επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εξήγησε πως δεν λειτουργούσε το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά στο πανδοχείο και ότι είχαν αναφερθεί και άλλες παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας σε ελέγχους στο κατάστημα το 2019 και τον Ιούνιο.

Άρχισε να διενεργείται έρευνα για «παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας», σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας.

Η Ρωσία πλήττεται συχνά από πυρκαγιές και φονικές διαρροές φυσικού αερίου, εξαιτίας είτε ετοιμόρροπων υποδομών, ή αμέλειας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος