Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 2,4% το 2021

Οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 2,4% το 2021 σε 9,7 εκατομμύρια οχήματα, με μείωση έως και 22,8% μόνο τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Οχημάτων (ACEA).

Τον Δεκέμβριο πουλήθηκαν 795.295 επιβατικά αυτοκίνητα σε όλη την ΕΕ, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ACEA και προσθέτει ότι αυτός είναι ο έκτος συνεχόμενος μήνας πτώσης.

Στις περισσότερες αγορές της ΕΕ των 27 μελών, οι διψήφιες πωλήσεις μειώθηκαν τον τελευταίο μήνα, κάτι που δεν παρέκαμψε τις τέσσερις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές: Ιταλία, όπου η πτώση ήταν 27,5%, Γερμανία (-26,9%), Ισπανία (- 18,7%) τοις εκατό) και τη Γαλλία (-15,1 τοις εκατό).

Αύξηση των πωλήσεων καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο καταγράφηκε μόνο στη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Σλοβενία, προστίθεται.

Σχολιάζοντας τη μείωση των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων σε επίπεδο ολόκληρου του 2021, η οποία καταγράφηκε παρά την ιστορική χαμηλή συγκριτική βάση από το 2020, η ACEA αναφέρει ότι είναι συνέπεια της έλλειψης ημιαγωγών που επηρέασε αρνητικά την παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ πέρυσι ήταν 3,3 εκατομμύρια οχήματα, κάτω από το επίπεδο από το 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Από τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ, μόνο η Γερμανία σημείωσε πτώση 10,1% στις πωλήσεις πέρυσι, ενώ η Ιταλία είχε το μεγαλύτερο άλμα, 5,5%, ακολουθούμενη από την Ισπανία με άνοδο 1,0% και τη Γαλλία με μέτρια αύξηση 0,5%.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος