Οι ΗΠΑ δοκίμασαν κρυφά έναν υπερηχητικό πύραυλο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δοκίμασαν μυστικά έναν υπερηχητικό πύραυλο στα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, αναφέρει το CNN.

Όπως αναφέρεται, ο καλά ενημερωμένος αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι ο υπερηχητικός πύραυλος HAVC εκτοξεύτηκε από το βομβαρδιστικό B-52 από τη δυτική ακτή.

Η δοκιμή έγινε λίγες μέρες αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε έναν υπερηχητικό πύραυλο Dagger κατά την επέμβαση στην Ουκρανία, όταν στόχευε μια αποθήκη πυρομαχικών στη δυτική Ουκρανία, αναφέρει το Tanjug.

Την ώρα της δοκιμής υπερηχητικού πυραύλου των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν προετοιμαζόταν για μια επίσκεψη σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στην Πολωνία, όπου συναντήθηκε με τους Ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, σύμφωνα με το CNN.

Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ φρόντισαν να μην κάνουν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν επίσης τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την Παρασκευή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν εκ νέου έμφαση στα υπερηχητικά όπλα, αφού η Κίνα και η Ρωσία δοκίμασαν επιτυχώς αυτόν τον τύπο του όπλου τους τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ανησυχίες στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν σε στρατιωτική τεχνολογία που θεωρείται καθοριστική στο μέλλον.

Πηγή: Politika 5.4.2022.

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος