Οι εργαζόμενοι στη Σερβία εργάζονται περισσότερο στην Ευρώπη

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Eurostat, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι στη Σερβία εργάζονται περισσότερο στην Ευρώπη, δεδομένου ότι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 43,5 ώρες την εβδομάδα στη δουλειά, ανακοίνωσε η πολιτική πλατφόρμα Solidarity.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ο μέσος χρόνος εργασίας είναι μικρότερος από 32 ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Solidarity, τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν άλλες εργασίας που είναι γνωστό ότι αποτελούν πρόσθετη πηγή εισοδήματος για μεγάλο αριθμό εργαζομένων που αμείβονται σε τακτική βάση.

Από την άλλη πλευρά, στους εργαζόμενους στη Σερβία δεν διασφαλίζονται αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίας, αλλά κούραση, και οι περισσότερες ώρες εργασίας στην Ευρώπη, εκτιμά η Solidarity.

Δηλώνουν επίσης ότι τάσσονται υπέρ της μείωσης του ωραρίου διατηρώντας τα επίπεδα των μισθών, καθώς και ότι την ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να την αισθανθούν όσοι είναι η κύρια δύναμη της ανάπτυξης.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αφεθεί στους ανθρώπους περισσότερος χρόνος για κοινωνική, οικογενειακή, πολιτιστική και πολιτική ζωή, αναφέρει η Αλληλεγγύη.

Επισημαίνει ότι τα παραδείγματα στον κόσμο δείχνουν ότι οι ώρες εργασίας μπορούν να μειωθούν από 40 ώρες σε 35 ώρες την εβδομάδα χωρίς απώλεια παραγωγικότητας.

Η Solidarity υποστηρίζει ότι ο ρόλος του κράτους είναι κρίσιμος και ότι, αντί να επιδοτούνται ξένες εταιρείες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα πρέπει να παρέχεται βοήθεια στις εταιρείες για προσαρμογή σε μικρότερες ώρες εργασίας.

Αυτό όχι μόνο θα βοηθούσε τις εταιρείες, αλλά και θα μπορούσε να βοηθήσει με κατεύθυνση της  καλύτερης ζωής για όλους τους ανθρώπους στη  Σερβία, σύμφωνα με το Solidarity, αναφέρει το Tanjug.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος