Οι διαδηλώσεις για τη δικαστική μεταρρύθμιση ακολούθησαν τον Νετανιάχου στο Λονδίνο

Ο Ρίσι Σούνακ υποδέχτηκε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, ενώ έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον της δικαστικής του αναθεώρησης.

Οι δύο ηγέτες “χαιρέτησαν την υπογραφή του Οδικού Χάρτη Ηνωμένου Βασιλείου-Ισραήλ 2030” αυτή την εβδομάδα, που εξασφαλίζει 20 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότηση για κοινά επιστημονικά και τεχνολογικά έργα την επόμενη δεκαετία.

Η ατζέντα των συνομιλιών περιελάμβανε θέματα ασφάλειας και άμυνας συμπεριλαμβανομένης της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και “της απειλής που συνιστά το Ιράν για την περιφερειακή σταθερότητα“.

Οι κυβερνήσεις μας θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να απωθήσουν την επιθετικότητα και να διαχειριστούν τον κίνδυνο διάδοσης των πυρηνικών όπλων”, αναφέρει η Ντάουνινκγ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε στον ισραηλινό ομόλογο του “την διεθνή ανησυχία για τις αυξανόμενες εντάσεις στη Δυτική Όχθη και τον κίνδυνο υπονόμευσης των προσπαθειών για τη λύση των δύο κρατών. Ενθάρρυνε όλες τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση, ιδιαίτερα ενόψει των επερχόμενων θρησκευτικών εορτών”.

Ο Ρίσι Σούνακ αναφέρθηκε και στις προτεινόμενες δικαστικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας στον κ. Νετανιάχου “τη σημασία της διατήρησης των δημοκρατικών αξιών που στηρίζουν τη σχέση” των δύο χωρών.

Ο Νετανιάχου αντιμετώπισε εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων αφού “ο θρησκευτικο-εθνικιστικός συνασπισμός του” επιδίωξε αλλαγές στο δικαστικό σώμα που θα έδιναν στην κυβέρνηση εξουσία στην επιλογή των δικαστών και θα περιόριζε την εξουσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος