Ο Ζελένσκι ζήτησε από την Ιαπωνία να αυξήσει τις πιέσεις στη Ρωσία

Στο ιαπωνικό κοινοβούλιο μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας αύξηση της πίεσης στη Ρωσία, την οποία κατηγόρησε ότι δεν αφήνει τον κόσμο να φύγει.

Σας ζητάμε να αποτρέψετε αυτήν την καταστροφή όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Ας επιτρέψουμε την επιβίωση των κοινωνιών μας” τόνισε.

Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον θα είναι ειρηνικό για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Βλέπουμε όμως ταυτόχρονα ότι πολλοί διεθνείς οργανισμοί δεν λειτουργούν σωστά. Ακόμα και τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ώστε να μπορούν να επιτελέσουν το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν. Να μην περιορίζονται μόνο σε συζητήσεις” πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ο κόσμος αποσταθεροποιείται και είναι στο χείλος πολλών κρίσεων. Είμαι βέβαιος ότι οι επιτιθέμενοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν και θα τύχουν της τιμωρίας που τους αρμόζει από τη διεθνή κοινότητα” είπε και ζήτησε από την Ιαπωνία να κάνει εμπορικό εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Θα ήθελα να συνεχίσετε με ενίσχυση των κυρώσεων ώστε να σταματήσει η ρωσική προέλαση. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ξανά πώς θα ανοικοδομήσουμε τις κατεστραμμένες μας πόλεις και πώς οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή μας” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος