Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Τραμπ «πολύ καλή» – Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι έτοιμος να προσφέρει εγγυήσεις ασφαλείας μετά τη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ήταν «πολύ καλή».

Μιλώντας στο ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Suspilne, ο Ζελένσκι είπε:

«Η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ καλή. Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για συγκεκριμένα στοιχεία της συνάντησης — λίγο αργότερα».

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν «σίγουρα η πιο ουσιαστική».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι υπήρξε μια κατανόηση πως ο Τραμπ είναι έτοιμος να προσφέρει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία μετά τη λήξη του πολέμου, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «game-changer» για τη χώρα.

«Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να δώσει στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος