Τσελίκ: Θα κάνουμε βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα μπορέσουν να προσγειωθούν παρά θα κάνουν βόλτες στον αέρα

Array

«Ο Δένδιας πήγε στη Βεγγάζη κλείνοντας τα ραντάρ του αεροπλάνου, κάνοντας το αεροπλάνο αόρατο με το μυαλό τους, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα του λιβυκού κράτους. Mπορεί να είναι ενας τέτοιος υπουργός Εξωτερικών; Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με τέτοιες ανοησίες;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της ΤουρκίαςΟμέρ Τσελίκ σε νέα του επίθεση στην Ελλάδα και τον Νίκο Δένδια.

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά: «Στην ιστορία της διπλωματίας και στην ιστορία της εξωτερικής πολιτικής σπάνια συναντάς τόσο άθλια κατάσταση». Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Αυτή δεν είναι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους. Αυτή είναι μια εξωτερική πολιτική τσαντιριού. Η πολιτικη τους είναι εντελώς κατά της Τουρκίας και κατά του Ερντογάν. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν είναι σε καμία περίπτωση σεβαστή. Όταν συναντιόμαστε με τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας, όλοι γνωρίζουν ότι (η Ελλαδα) είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και ενας μπελας για την Ευρώπη».

«Μπορώ να πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα μπορέσουν να προσγειωθούν παρα θα κάνουν βόλτες στον αέρα» κατέληξε ο ίδιος.

Αναφορικά με το ΝΑΤΟ, σημείωσε:

«Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία έκαναν ρυθμίσεις για να αποτρέψουν δραστηριότητες εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας, θα λέγαμε ναι γιατί υποστηρίζουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ. Είδατε οτι όταν επιτρέψαμε την επιστροφή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ εδρασε ενάντια στην Τουρκία, από τους Γκιουλενιστές μέχρι την τρομοκρατική οργάνωση PKK. Είναι μια περίπτωση χώρας που τους υποστηρίζει πραγματικά, όπου η οργάνωση έχει στρατόπεδα.

Μπορούμε να δώσουμε κι άλλα παραδείγματα συμμάχων μας. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ποιοι από τους συμμάχους μας υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, γνωρίζουμε ποιοι από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ παρέχουν εκπαίδευση στη Συρία, γνωρίζουμε ποια τσιμεντοβιομηχανία (σ.σ. γαλλική), που έχει σχέσεις με μια χώρα-σύμμαχο του ΝΑΤΟ πηγαίνει και χτίζει φυλάκια κι αρχηγεία εκεί».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος