O The Weeknd θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στην Αιθιοπία μέσω του WFP

Ένα εκατομμύριο δολάρια υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει ο δημοφιλής Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός The Weeknd, για την ανακούφιση των πληττόμενων από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Αιθιοπία. Η δωρεά του θα πραγματοποιηθεί μέσω του Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP).

«Η καρδιά μου ραγίζει για τον λαό μου στην Αιθιοπία, καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένοι, δολοφονούνται χωρίς νόημα και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από φόβο και καταστροφή», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (στο Instagram και στο Twitter) ο καλλιτέχνης.

Το πραγματικό όνομα του The Weeknd είναι Abel Tesfaye και είναι γιος μεταναστών από την Αιθιοπία. Πατέρας του είναι ο Makkonen και μητέρα του η Samra Tesfaye.

«Θα δωρίσω ένα εκατομμύριο δολάρια για να παράσχω δύο εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και θα ενθαρρύνω όσους μπορούν να δώσουν επίσης βοήθεια», πρόσθεσε ο τραγουδιστής της R&B μουσικής.

Οι συγκρούσεις στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, μεταξύ κυβέρνησης και ενόπλων στην περιοχή Τιγκρέ, ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και εκτιμάται ότι έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και των εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων, έως ενός εκατομμυρίου και πλέον, ανθρώπων.

Τον Αύγουστο του 2020, ο Weeknd δώρισε 300.000 δολάρια στον Λίβανο, μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η δωρεά του τραγουδιστή έγινε γνωστή από τον μάνατζέρ του, Wassim “Sal” Slaiby, ο οποίος έχει γεννηθεί στον Λίβανο και έχει μεταναστεύσει στον Καναδά.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ bbc.com

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος