Ο Πούτιν θα παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση της Κίνας προκειμένου να παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβροφ.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέστη στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν πρόσφατα στο Τόκιο. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, που είχε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζιπίνγκ, προκειμένου να παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2022. Φυσικά, ελπίζουμε ότι η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί τετ α τετ και πως παράλληλα ότι οι Κινέζοι οι αθλητές θα αποδείξουν ξανά την υψηλή αθλητική και ανθρώπινη ποιότητα τους”, συμπλήρωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρωσία. “Δεν αποκλείουμε τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρωσία”.

Στις 2 Ιουλίου, έγινε γνωστή η πρόθεση επιθυμία του Βλαδιβοστόκ να καταθέσει φάκελο προκειμένου να διεκδικήσει τη φιλοξενία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2036. Ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίν Σxετσάκοφ αν και ανακοίνωσε την κατάθεση του φακέλου προς τη ΔΟΕ, παραδέχτηκε πως οι πιθανότητες αυτή να προχωρήσει πως είναι ισχνές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος