Ο Καναδάς αναμένει «εισβολή» της χιονοθύελλας που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ

Ισχυρή χιονοθύελλα που βύθισε 200.000 αμερικανικά νοικοκυριά στο σκοτάδι μετακινείται προς το νοτιοανατολικό τμήμα του Καναδά σύμφωνα με νέα προειδοποίηση, ενώ σε συναγερμό παραμένουν 11 πολιτείες, από την Τζόρτζια στα νοτιοανατολικά έως το Μέιν στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ισχυρές χιονοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται σήμερα στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης ενώ ξεπέρασε το μισό μέτρο το χιόνι στο Χάρπερσφιλντ του Οχάιο.

Περισσότερα από 215.000 αμερικανικά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα κυρίως στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, μεταξύ αυτών 30.300 νοικοκυριά στη Νότια Καρολίνα και 29.200 στη Βόρεια Καρολίνα.

«Η σφοδρή καταιγίδα που σάρωσε το ανατολικό τμήμα της χώρας θα εξασθενήσει σταδιακά σήμερα», έγινε γνωστό από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), η οποία προειδοποιεί όμως για «σημαντικές επιπτώσεις εξαιτίας του χιονιού, του παγετού, των ανέμων και παράκτιες πλημμύρες».

Χθες, περισσότερα από 300 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 2.200 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στις ΗΠΑ σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος