Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου COVID-19 της BioNTech/Pfizer, Comirnaty, σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Το Comirnaty είναι εμβόλιο για την πρόληψη της COVID-19, το οποίο επιτρέπεται προς το παρόν για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Περιέχει μόριο που ονομάζεται mRNA με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως ακίδα πρωτεΐνης, η οποία υπάρχει  στον SARSCoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας το σώμα να αμυνθεί ενάντια στον SARSCoV-2.

 Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA θα αναθεωρήσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας τρέχουσας κλινικής μελέτης που περιελάμβανε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του. Η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

 Ο EMA θα επικοινωνήσει για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το οποίο αναμένεται σε μερικούς μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος