Ο 27χρονος Μπράντον Λι είχε σκοτωθεί από σφαίρα σε γύρισμα με παρόμοιο τρόπο όπως συνέβη στην υπόθεση Άλεκ Μπάλντουιν

Από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow, είχε σκοτωθεί τον Μάρτιο του 1993, και ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, γιος του μετρ των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι. Το τότε συμβάν ανέσυραν πολλά δημοσιεύματα με αφορμή το τωρινό ανάλογο περιστατικό στο Χόλιγουντ με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Εκείνη τη νύχτα του 1993 γυριζόταν μία σκηνή στο στούντιο Καρόλκο, στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνα, όπου ο πρωταγωνιστής Eric Draven -Μπράντον Λι- πυροβολείται από τον Funboy, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι.

Στη σκηνή, ο Μπράντον Λι πυροβολήθηκε τελικά στην πραγματικότητα. Αρχικά, το συνεργείο και οι λοιποί ηθοποιοί υπέθεσαν ότι υποδυόταν τον ρόλο του. Πολλοί δεν σχολίασαν κίνηση του χεριού του ως «απίστευτη ερμηνεία» από τους παρόντες.

Ωστόσο, συνειδητοποιήσαν ότι δεν πρόκειται για υποκριτική και πως ο ηθοποιός είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά και την σπονδυλική στήλη από μία σφαίρα.

Κατόπιν, ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Γουίλμινγκτον, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έξι ωρών. Οι χειρουργοί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή με όποιο κόστος, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Μπράντον Λι δηλώθηκε νεκρός στις 31 Μαρτίου 1993, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 28 ετών.

Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Στο συμβάν με τον Μπάλντουιν

Στην πρόσφατη υπόθεση, το πώς βρέθηκαν αληθινές σφαίρες στο «πιστόλι γυρισμάτων» που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν, εξελίσσεται σε γρίφο, ενώ ο εξειδικευμένος χολυγουντιανός ιστότοπος The Hollywood Reporter, επιμένει πως μια από τις πλέον σοκαριστικές στιγμές στα χρονικά της κινηματογραφικής βιομηχανίας οφείλονται σε «ατύχημα».

Στα μέσα ενημέρωσης βρίθουν οι εικασίες για το αν το όπλο είχε σφαίρα ή σκάγια, χωρίς να αποκλείεται κάποιος από την παραγωγή σκόπιμα να έβαλε σφαίρα στο όπλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος