Ατύχημα ερευνούν οι αρχές για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη της ταινίας “Rust” από πυροβολισμό του Άλ. Μπάλντουιν (video)

Η αστυνομία στο Σάντα Φε, στο Ν. Μεξικό ερευνά τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες  ο διάσημος ηθοποιός  Αλεκ Μπάλντουιν  πυροβόλησε και σκότωσε, ως φαίνεται απο ατύχημα, την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας γούστερν”Rust” και τραυμάτισε σοβαρά τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας χθες Πέμπτη, όταν το όπλο που κρατούσε ο Μπάλτουιν, πυροβόλησε προκαλώντας το θάνατο της άτυχης  Χαλινα Χάτσινς , 42 ετών και το τραυματισμό του 48 ετών σκηνοθέτη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί: σκάγια ή σφαίρα χτύπησε την διευθύντρια φωτογραφίας- είναι πιθανό στο όπλο που χρησιμοποιούσε ο Μπάλντουιν που υποδύεται έναν φυγόδικο της Άγριας Δύσης που ο εγγονός του καταδικάζεται για κατά λάθος φόνο να είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Αν και η Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου του Ν. Μεξικού εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Σόουζα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent για να υποβληθεί σε θεραπεία για τα τραύματά του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι αρχές  το αντιμετωπίζουν ως ατύχημα και συνεχίζουν την έρευνα.

Με παρόμοιο τρόπο στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ» είχε χάσει τη ζωή του ο Μπράντον Λι, ο γιος του Μπρους Λι.

Διεθνείς ειδήσεις: Ρίτσα Καστάνη 

Πηγή: Reuters, AFP, AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος