Τεχεράνη: Η αστυνομία εγκλώβισε χιλιάδες φοιτητές σε πανεπιστημιούπολη – Eν ψυχρώ πυροβολισμοί (video)

Array

Πανικός στην πανεπιστημιούπολη Σαρίφ της Τεχεράνης. Η αστυνομία περικύκλωσε και κλείδωσε μέσα στο πανεπιστήμιο εκατοντάδες φοιτητές πυροβολώντας αδιακρίτως, την ώρα που κόσμος έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα ζητά επιτακτικά να τους απεγκλωβίσουν.

Τη στήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας εξέφρασε ο θρησκευτικός ηγέτης Χαμενεΐ στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 130 με τις αρχές να έχουν συλλάβει εκατοντάδες στη διάρκεια των διαδηλώσεων που μαίνονται σε 20 πόλεις.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε πανικόβλητους φοιτητές να τρέχουν να γλυτώσουν από τους πυροβολισμούς. Η αστυνομία είχε περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη Σαρίφ της Τεχεράνης εγκλωβίζοντας χιλιάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν.

Στην είσοδο του Πανεπιστημίου ο κόσμος ζητούσε από την αστυνομία να αφήσει ελεύθερους τους φοιτητές. Το ίδιο κι εκατοντάδες οδηγοί με τις κόρνες των οχημάτων τους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δεκάδες σπουδαστές και δε δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ φοιτήτρια που τραβούσε βίντεο.

Σε όλη τη χώρα, χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στο καθεστώς. Με την αστυνομία να απαντά με πυροβολισμούς και δακρυγόνα, όπως στο πανεπιστήμιο της πόλης Ισφαχάν.

Από το μετρό της Τεχεράνης… έως τους δρόμους της Σιράζ, οι διαδηλωτές δεν κάνουν πίσω, παρά τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών. Εκατοντάδες έχουν συλληφθεί. Αρκετοί αλλοδαποί. Ανάμεσά τους και μία Ιταλίδα τουρίστρια.

Για προσχεδιασμένες διαδηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έκανε λόγο άλλη μια φορά στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση ο Ιρανός θρησκευτικός Ηγέτης Χαμενεΐ, που εξέφρασε τη στήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας.

Νωρίτερα, μέσα στο κοινοβούλιο, και οι Ιρανοί βουλευτές στήριζαν την αστυνομική καταστολή.

Σε Κωσταντινούπολη, Παρίσι και σε άλλες πόλεις του κόσμου γυναίκες και άνδρες διαδήλωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενάντια στο ιρανικό καθεστώς.

Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος