Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε «αθώος» στο δικαστήριο – 34 οι κατηγορίες για κακούργημα

Αθώος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την άφιξή του στο δικαστήριο του Μανχάταν και αφού του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς. Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Στη συνέχεια ο Τραμπ αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου πρόκειται να του απαγγελθούν κατηγορίες, την ώρα που υποστηρικτές του διαδηλώνουν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν.

Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και – όπως αναμενόταν – δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ανάρτηση ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times στο Twitter.

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ – «Ουάου, πρόκειται να με συλλάβουν»

Μέσα από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο, ο ίδιος ο Τραμπ έκανε την εξής ανάρτηση: «Κατευθύνομαι στο Κάτω Μανχάταν, στο Δικαστήριο. Μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό – Ουάου, θα με συλλάβουν. Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό στην Αμερική».

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση.

Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε «αθώος» στο δικαστήριο – 34 οι κατηγορίες για κακούργημα

Τα επόμενα βήματα στη δικαστική διερεύνηση μετά την παραπομπή του

Τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του φέρεται να περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι θα ήθελε να κάνει ένα από τα γνωστά σόου, έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κατάσταση είναι διαφορετική. Και είναι διαφορετική διότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να ελέγξει, με ένα κατηγορητήριο το οποίο τώρα μαθαίνει, αντιμέτωπος με πολύπλοκες νομικές διαδικασίες που δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσουν και κανένας δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι όλα θα γίνουν όπως τα θέλει αυτός.

Για πρώτη φορά δεν ορίζει την τύχη του, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες του δημιουργεί μια ιδαιτερη φόρτιση, φέρεται να είναι είναι εξαιρετικά αγχωμένος και οργισμένος.

Θέλει να κάνει δηλώσεις κατά την άφιξη και κατά την αναχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν αλλά οι συνεργάτες του του είπαν ότι δεν είναι καλή ιδέα. Προσέλαβε μόλις χθες έναν ακόμη κορυφαίο δικηγόρο για να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του στην δήλωση που θα κάνει αργότερα σήμερα από το Μαρ-α-λάγκο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος