Ντ. Τραμπ: «Μίσος και κόλαση» σε αντεπίθεση από την Φλόριντα για το βαρύ κατηγορητήριο της Νέας Υόρκης

Σκυθρωπός και αμίλητος ο Ντόναλντ Τραμπ άκουσε τατριάντα τέσσερα κακουργήματα που περιλαμβάνει το 16σέλιδο κατηγορητήριο. Ο πρώην πρόεδρος κάνει λόγο για παρέμβαση της Δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024 και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες εναντίον του «προσβολή στο έθνος», ενώ η δημοτικότητά του φαίνεται να αυξάνεται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε ξανά τις δηλώσεις για την υπόθεση Τραμπ.

Πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε στην Αμερική.
Το μόνο έγκλημα μου είναι ότι υπερασπίζομαι χωρίς φόβο το έθνος μας από αυτούς που επιδιώκουν να το καταστρέψουν
, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, από την έπαυλή του στη Φλόριντα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, παρά τις αυστηρές συστάσεις του δικαστή να μην κάνει δηλώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή ο Τραμπ μόλις γύρισε στην έπαυλή του στην Φλόριντα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των πάντων, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές λέξεις όπως μίσος και κόλαση. Αναλυτές λένε ότι από την ομιλία του καταλαβαίνει κανείς καθαρά ποιο θα είναι το πολιτικό μήνυμα προσεχώς: Αδικία, πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και πόλεμος εναντίον του από το βαθύ δημοκρατικό κράτος. Όμως παρά το γεγονός ότι του δίνεται η ευκαιρία να χτίσει πάνω σε ένα νέο εμπρηστικό αφήγημα, δεν φαίνεται πως θα καταφέρει να πείσει περισσότερους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν καθώς ο εμπρηστικός λόγος και η ακραία συμπεριφορά ήταν ο λόγος που τον εγκατέλειψαν το 2020. Και αυτό φάνηκε και εχθές έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν, όπου παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καλέσει τα πλήθη να συγκεντρωθούν, αυτοί που τελικά πήγαν ήταν ελάχιστοι. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που συνελήφθη και διώκεται ποινικά, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε δήλωση κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.

Τα 34 κακουργήματα αφορούν προσπάθεια συγκάλυψης πληροφοριών που θα μπορούσαν να τον πλήξουν στη διάρκεια της εκστρατείας του το 2016. Μεταξύ τους ο χρηματισμός της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και ενός πρώην μοντέλου του Playboy Κάρεν Μακ Ντούγκαλ για να μην αποκαλύψουν τις σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ επανέλαβε ότι μένει σταθερός στην ευθύνη να εξασφαλίσει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος