Νότιο Τιρόλο: Σε lockdown 21 δήμοι από την Τετάρτη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την ίδια μέρα που ο Υπουργός Υγείας Roberto Speranza δηλώνει πως η Ιταλία μόλις ξεπέρασε το 87% των άνω των 12 ετών που έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, ανακοινώθηκε η επιστροφή σε lockdown για 21 δήμους του Νότιου Τιρόλου.

Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου λοιπόν η αυτόνομη επαρχία του Bolzano θα δει την εφαρμογή των μέτρων όπως: υποχρεωτική χρήση μασκών ffp2 σε λεωφορεία, κλειστούς χώρους και ντίσκο, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8μμ και μέχρι τις 5πμ, κλείσιμο της εστίασης στις 6μμ και είσοδος στα καταστήματα της τάξης του ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. 

Οι εν λόγω δήμοι είναι σε μεγάλο ποσοστό γνωστά τουριστικά θέρετρα και χιονοδρομικά κέντρα, όπως η Val Pusteria και Val Gardena. Σημειωτέον, στο Rodengo σχεδόν το 13% των κατοίκων είναι θετικοί ή σε καθεστώς καραντίνας. 

Τα δεδομένα ήταν ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα από την περασμένη Παρασκευή, όταν δηλαδή έγινε η υγειονομική αξιολόγηση των περιφερειών. Να σημειώσουμε πως στους κόκκινους δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι μικρότερο από 70%, δηλαδή περίπου 15% λιγότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Επίσης, υπήρξαν πολλές αναφορές για Covid-πάρτι που έκαναν οι νέοι ώστε να νοσήσουν και να λάβουν το Green Pass, κίνηση που όμως συχνά τους οδήγησε στα νοσοκομεία.

Σημειωτέον, τα εν λόγω μέτρα δεν αποτελούν κλείσιμο της χειμερινής σεζον, εφόσον δεν υπάρχει απαγόρευση των δραστηριοτήτων όπως το σκι – το οποίο θα ασκείται κανονικά αλλά με την χρήση του Green Pass – ή τους περιπάτους ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων αγορών. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο πως η ύπαρξη λοιμώξεων και κόκκινης περιοχής σίγουρα δεν θα βοηθήσει τον ήδη πληγωμένο τουρισμό της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος