Νότια Κορέα: Ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 185.566 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 338 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα, που πλήττεται από κύμα αποδιδόμενο στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον και ιδίως στην υποπαραλλαγή BA.2, έφθασε τους 19.092 νεκρούς επί συνόλου 15.159.189 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας αυξήθηκε στο 0,13%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγουμένη, καθώς η εξάπλωση παρουσιάζει πτωτική τάση από τη 17η Μαρτίου, όταν καταγράφηκε το ρεκόρ των 620.000 και πλέον μολύνσεων.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, δείκτης-κλειδί, αυξήθηκε στους 1.099 (+6 σε 24 ώρες).

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 86,7% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Νότιας Κορέας, ενώ το 64,1% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος