New York Times: Η μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα

Tο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας New York Times ανανεώνει το προφίλ του Ελληνα πρωθυπουργού: «Μισό χρόνο πριν, ήταν νέος, ανατρεπτικός και υπέρμαχος του τέλους της λιτότητας αλλά μετά την αναμέτρηση με τους πιστωτές , μεταμορφώνεται σε πραγματιστή που στοιχηματίζει στην επιτυχία των μέτρων που ορκιζόταν να καταργήσει».

Και το επόμενο σχόλιο της αρθρογράφου Suzanne Daley είναι ότι : «O Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να απαρνείται τη γραβάτα , αλλά κατά τα άλλα, δεν εναντιώνεται πλέον στους εταίρους , αντίθετα συνυπογράφει την ατζέντα των πιστωτών.

Καίριο ερώτημα, κατά το δημοσίευμα είναι εάν ο Τσίπρας μπορεί να δημιουργήσει «νέο πολιτικό ισότοπο, με δεδομένη την χωρίς τέλος λιτότητα αλλά χωρίς να ξεχνά την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελπίδα που απεγνωσμένα χρειάζεται η Ελλάδα».

Προς το παρόν, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, «οι οπαδοί του Σύριζα έμειναν άναυδοι και σοκαρισμένοι από τον μεταμορφωμένο Τσίπρα και την αφοσίωση του στα προαπαιτούμενα, ενώ έφτασε να καταδικάζει ως μη προοδευτική την πρόωρη συνταξιοδότηση στα 45 -50, χωρίς αυτό να αποτελεί πρωτοβουλία των πιστωτών».

Δείχνει άυπνος , όχι πια νέος , ο τύπος με το t-shirt του Τσε Γκεβάρα δεν υπάρχει πια, γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης , επικαλούμενοι τον Ελληνα δημοσιογράφο Αρη Χατζηστεφάνου. Ωστόσο κατά άλλη εκδοχή που αναφέρει το δημοσίευμα, «αυτός ο Άλλος Τσίπρας, προσβλέπει σε ευρύτερο έρεισμα, προς τους κεντρώους ψηφοφόρους που ζητάνε παραμονή στην ευρωζώνη και απεχθάνονται την παλαιά κομματική φρουρά».

Κατά τον ακαδημαϊκό Γιώργο Πλειό, τον οποίο επικαλείται το αμερικανικό δημοσίευμα, ο Τσίπρας είναι νικητής γιατί μιλά τη γλώσσα των πιστωτών αλλά και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Καθώς η Βουλή ψηφίζει το δεύτερο πολυνομοσχέδιο , ο κατακερματισμός της κυβέρνησης Τσίπρα παραμένει ενδεχόμενο τονίζεται στο άρθρο, «και η μάχη θα κριθεί αριθμητικά από τους ίδιους τους βουλευτές της κυβέρνησης”, σύμφωνα με τους New York Times.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος