Νέος στρατηγός των Ουκρανών ο Ολεκσάντρ Σίρσκι – Τον διόρισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξήρε σήμερα 8/2 το έργο του στρατηγού Βαλέρι Ζαλούζνι στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, και του πρότεινε να παραμένει στην “ομάδα” του, λίγα λεπτά προτού το υπουργείο Άμυνας ανακοινώσει την αποχώρηση του δημοφιλούς αρχηγού του γενικού επιτελείου.

“Μιλήσαμε για τις αλλαγές που χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις. Συζητήσαμε για το ποιος θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια ανανεωμένη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ώρα της ανανέωσης, είναι τώρα. Πρότεινα στον στρατηγό Ζαλούζνι να μείνει στην ομάδα”, έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε σήμερα τον αρχηγό του στον στρατό ξηράς, στρατηγό Ολεκσάντρ Σίρσκι, αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αντικαθιστώντας τον Βαλέρι Ζαλούζνι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον νέο του διοικητή ως “τον πιο έμπειρο στρατηγό της Ουκρανίας”, υπογραμμίζοντας ότι ήταν διοικητής κατά την άμυνα του Κιέβου στην αρχή της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν δύο χρόνια, και στη συνέχεια της αντεπίθεσης το φθινόπωρο του 2022 κατά την οποία απελευθερώθηκε η περιφέρεια του Χαρκόβου.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται άμεσες αλλαγές με μια νέα προσέγγιση στην επιστράτευση και στρατολόγηση. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέδειξαν ότι μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο των αιθέρων, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους στην ξηρά το 2023, τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος