Νέο μήνυμα Ζελένσκι – Ξεκαθάρισε τις προτεραιότητες του Κιέβου στις συνομιλίες με τη Μόσχα (video)

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο οποίο ανέφερε τις προτεραιότητες του Κιέβου στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ένα ακόμη νέο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά, αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» της Ουκρανίας: «Οι προτεραιότητές μου στις διαπραγματεύσεις είναι απολύτως σαφείς: το τέλος του πολέμου, εγγυήσεις ασφάλειας, κυριαρχία, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, πραγματικές εγγυήσεις για τη χώρα μας, πραγματική προστασία για τη χώρα μας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες, τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα τους για να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν ενώ απευθυνόμενος στους απλούς πολίτες είπε ότι η επίθεση στη Μαριούπολη δεν διαφέρει από την πολιορκία του Λένινγκραντ.

«Ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει ακόμα. Τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας συνεχίζονται. Η ρωσική οικονομία είναι ακόμα σε θέση να διατηρήσει τη στρατιωτική μηχανή. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει επίσημα ότι η Ρωσία έχει γίνει τρομοκρατικό κράτος», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος