Ο Τραμπ προτρέπει τους συμμάχους των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν το Ιράν και προειδοποιεί το καθεστώς με «πολύ ισχυρή δράση» αν οδηγήσει διαδηλωτές στην κρεμάλα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προέτρεψε τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταλείψουν το Ιράν, προαναγγέλλοντας εξελίξεις, ενώ δεν δίστασε να προειδοποιήσει το καθεστώς με «πολύ ισχυρή δράση» σε περίπτωση που διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντιτρόιτ και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αν έχει συστήσει σε συμμάχους των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη χώρα, είπε: «Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να φύγουν», προσθέτοντας πως «δεν θα ήταν κακή ιδέα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε αναρτήσει νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι Ιρανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται και να «καταλάβουν τους θεσμούς», λέγοντας ότι «η βοήθεια είναι καθ’ οδόν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε με την ανάρτησή του προς τους διαδηλωτές του Ιράν ότι «η βοήθεια είναι καθ’ οδόν», λέγοντας σε δημοσιογράφους σήμερα ότι θα πρέπει να το ανακαλύψουν μόνοι τους.

«Θα πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Λυπάμαι», απάντησε σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε τι εννοούσε.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι κανείς δεν ήταν σε θέση μέχρι τώρα να του δώσει έναν ακριβή αριθμό για το πόσοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» σε περίπτωση που διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε επίσης σαφές ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν «πολύ ισχυρή δράση» εάν η κυβέρνηση του Ιράν προβεί σε απαγχονισμούς διαδηλωτών, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News, ο Τραμπ κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες πως ένας 26χρονος ιρανός διαδηλωτής θα οδηγηθεί στην κρεμάλα την Τετάρτη. «Δεν έχω ακούσει για αυτόν τον απαγχονισμό… Θα αναλάβουμε πολύ ισχυρή δράση, εάν κάνουν κάτι τέτοιο», προειδοποίησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος