Νέο μακελειό στη Σερβία: 10 νεκροί και 13 τραυματίες — Η ΕΡΤ στο σημείο

Νέa μαζική δολοφονία στη Σερβία σε λιγότερο από 24ώρες - 21χρονος γιος στρατιωτικού καβγάδισε με παρέα, μπήκε στο αμάξι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 13 τραυματίες

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη του νέου μακελειού σε διάστημα δύο ημερών στη Σερβία, στο οποίο σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μία γιγαντιαία επιχείρηση με εκατοντάδες αστυνομικούς να τον αναζητούν από γης και αέρος. 

Ο 21χρονος είναι γιος στρατιωτικού και κάτοικος του χωριού, αλλά έμενε συχνά και στο Βελιγράδι στον πατέρα του. Η ΕΡΤ και ο ανταποκριτής της Νίκος Πέλπας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας, στο χωριό Ντούμπονο, από όπου και ξεκίνησε η δολοφονική πορεία του δράστη, και μεταδίδει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Η πρώτη φωτογραφία του 21χρονου μετά τη σύλληψή του

Νέο μακελειό στη Σερβία: 10 νεκροί και 13 τραυματίες — Η ΕΡΤ στο σημείο

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, στο συγκεκριμένο χωριό σκότωσε τα πρώτα τρία άτομα, το ένα έξω από σχολείο και τα άλλα δύο μέσα σε σχολείο. Συγκεκριμένα, στο προαύλιο καθόταν μία παρέα, 5-6 ατόμων, πέρασε μετο αυτοκίνητό του, πυροβόλησε με αυτόματο όπλο και σκότωσε δύο άτομα.

Οι υπόλοιποι νεκροί είναι από άλλα διπλανά χωριά. Οι επίσημοι νεκροί είναι 10. Ο δράστης άνοιξε πυρ κατά 25 ατόμων.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον φερόμενο ως δράστη του νέου μακελειού σε διάστημα δύο ημερών στη Σερβία, στο οποίο σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 14, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Ου.Μπ., γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς», στην κεντρική Σερβία, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπου προσθέτει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

«Είναι ύποπτος ότι σκότωσε (…) με αυτόματο όπλο 8 ανθρώπους και ότι τραυμάτισε άλλους 14», σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρινίζει ότι όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας RTS είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι τραυματίες ανέρχονταν σε 13.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος ενεπλάκη σε διένεξη στο προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι, και έφυγε, αλλά επέστρεψε με τουφέκι εφόδου και περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως τον κόσμο μέσα από το όχημα στο οποίο επέβαινε σε άλλα δύο χωριά.

Όπως μετέδωσε το RTS, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και η αδελφή του βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

«Είναι θλιβερό, ο νεαρός αστυνομικός ήταν στην ίδια ηλικία με την κόρη μου, έχει γεννηθεί το 1998″, δήλωσε μια μεσήλικη γυναίκα στο χωριό Ντουμπόνα. “Η κόρη μου πήρε ηρεμιστικά, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα, είχαν μεγαλώσει μαζί», πρόσθεσε.

Στην επιχείρηση για την σύλληψη του υπόπτου μετείχαν περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας και της χωροφυλακής, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTS, το οποίο πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι κινητοποιήθηκαν πολλές περίπολοι της αστυνομίας για να εντοπιστεί ο δράστης.

Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για δωρεές αίματος για τους τραυματίες, σύμφωνα και πάλι με το RTS.

Το νέο αυτό μακελειό σημειώθηκε αργά την Πέμπτη το βράδυ, σε τρία χωριά κοντά στο Μλαντένοβατς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια του Βελιγραδίου, ενώ η χώρα είχε ήδη συγκλονιστεί από τον θάνατο σε σχολείο της πρωτεύουσας 9 ανθρώπων –8 παιδιών και του φύλακα– την Τετάρτη από τα πυρά 13χρονου.

«Είναι τρομερό για τη χώρα μας, τεράστια ήττα. Σε δύο μέρες τόσοι πολλοί (…) σκοτώθηκαν», δήλωσε άλλος κάτοικος του χωριού Ντουμπόνα.

Μετά το μακελειό στο σχολείο στο Βελιγράδι, η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε διετή απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών οπλοφορίας, αναθεώρηση των υπαρχουσών αδειών και ελέγχους για τον τρόπο φύλαξης των όπλων από τους κατόχους τους.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος