Σερβία: Προσχεδιασμένο το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, αναφέρει η αστυνομία

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Η ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα μαθητών που ήθελε να σκοτώσει όπως επίσης και της καθηγήτριας της Ιστορίας που χαροπαλεύει. Βρέθηκε και σχεδιάγραμμα του σχολείου. Την σημερινή ημερομηνία επέλεξε ο δράστης επειδή σήμερα η τάξη του, την δεύτερη ώρα, είχε το μάθημα της Ιστορίας και η αίθουσα που γίνεται η διδασκαλία βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο.

Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι του πατέρα του των 9 χιλιοστών και ότι κατά την διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες.

Περιγράφοντας την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης αρχικά πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο του σχολείου τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Στην συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο μαθήτριες που ήταν επιμελήτριες στον προθάλαμο του κτηρίου, άλλαξε γεμιστήρα και εισήλθε στην αίθουσα διδαχής του μαθήματος της ιστορίας και αφού πυροβόλησε την καθηγήτρια άνοιξε πυρ κατά των συμμαθητών του. Βγήκε στο προαύλιο του σχολείου όπου βρισκόταν μαθητές μικρότερων τάξεων άλλαξε ξανά γεμιστήρα αλλά επενέβη η αστυνομία και τον ακινητοποίησε.

Σερβία: Προσχεδιασμένο το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, αναφέρει η αστυνομία

Σημειώνεται ότι κατά την ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι, σήμερα το πρωί, σκοτώθηκαν οχτώ μαθητές και ο φύλακας του κτηρίου. Μία καθηγήτρια και τέσσερεις μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Ο δράστης της επίθεσης είναι 14 ετών και φοιτούσε στο ίδιο σχολείο, στην 7η τάξη.

Στην Σερβία κηρύχθηκε τριήμερο πένθος ενώ όλα τα σχολεία στο Βελιγράδι δεν λειτούργησαν σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος