Νέο κύμα COVID από την Κίνα: Πανευρωπαϊκός συναγερμός – Δυσφορία της Ε.Ε για τη στάση της Ιταλίας

Array

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ασιατική χώρα. Η μία μετά την άλλη, οι χώρες παίρνουν έκτακτα μέτρα για τους Κινέζους ταξιδιώτες με τελευταία την Ιταλία, που τους υποχρεώνει σε τεστ κατά την άφιξή τους.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα όσον αφορά στην στάση της Ιταλίας και τις μονομερείς ανακοινώσεις, δεν την είδαν με πολύ θετικό μάτι στις Βρυξέλλες κι αυτό που υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους είναι ότι χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις και όχι μονομερείς ενέργειες και επικοινωνιακές κινήσεις όταν προκύπτει μία κρίση όπως η νέα κρίση με την Κίνα για τον κορονοϊό.

Αυτό που προβληματίζει τους Ευρωπαίους είναι η αδιαφάνεια από την πλευρά της Κίνας. Διότι αυτή η συμπεριφορά θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια το να υπάρξουν μεταλλάξεις, η Ευρώπη να μην έχει καμία ενημέρωση και η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Προσπάθεια επαφής Ελλάδας με Κίνα για παροχή υποστήριξης και προσαρμοσμένων εμβολίων 

Μάλιστα, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου έκανε μία απόπειρα να έρθει σε επαφή με τους κινέζους ομολόγους της, να προσφέρει υποστήριξη στο Πεκίνο όπως για παράδειγμα μέσω δωρεάς των προσαρμοσμένων εμβολίων της ΕΕ, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Πάντως, η παραλλαγή που φαίνεται ότι κυριαρχεί στην Κίνα, στην Ευρώπη υπάρχει εδώ και μήνες. Δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε συνολικά παρατηρείται να υπάρχει πίεση στα συστήματα υγείας κάτι που όμως μας εξηγούν οι ειδικοί έχει να κάνει με τον εμβολιασμό και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Δείτε ακόμη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος