Νέα Υόρκη: Παραδόθηκε ο άνδρας που κρατούσε όπλο έξω από την έδρα του ΟΗΕ

Λήξη συναγερμού στη Νέα Υόρκη. Ο ένοπλος που απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο Μανχάταν, βρίσκεται πλέον υπό αστυνομική κράτηση και δεν αποτελεί απειλή, όπως έγινε γνωστό από το αστυνομικό τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης.

Σε πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ο άνδρας να παραδίδεται στην αστυνομία έξω από τον φράκτη, που περιβάλλει το συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών, στο Ιστ Σάιντ του Μανχάταν. «Το άτομο αυτό τελεί τώρα υπό κράτηση και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ για το κοινό», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Το συγκρότημα του ΟΗΕ αποκλείστηκε προσωρινά. Προτού παραδοθεί, ο άνδρας άρχισε να βηματίζει μπρος-πίσω κοντά στον φράκτη και άφησε κάποια σημειώματα στο πεζοδρόμιο, τα οποία πήραν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

Αφότου η αστυνομία εξέτρεψε την κυκλοφορία από την περιοχή, μέλη της επιχείρησαν να μπουν σε διάλογο με τον άνδρα, που φαινόταν γύρω στα 60, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ο άνδρας «απειλεί να αυτοκτονήσει», είχε αναφέρει νωρίτερα ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τα κίνητρα του άνδρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος