Nέα σκληρή κριτική της Μόσχας στην απόφαση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου

Την σκυτάλη από τον Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στη Ρωσία, πήρε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Μόσχα καταδικάζει έντονα τις προσπάθειες εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη στο πλαίσιο των ρωσικών εκλογών στην Κρατική Δούμα.

«Καταδικάζουμε έντονα τις προσπάθειες των ευρωβουλευτών να χειραγωγήσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και κατανοούμε ότι αυτές οι προσπάθειες οδηγούν στην τελική απαξίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως αντιπροσωπευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,ανέφερε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι ήδη σαφές πως τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκοπεύει να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με την ψηφοφορία στις εκλογές για τη Ρωσική Ομοσπονδία “με βάση εκείνες τις οργανώσεις που είτε απλώς αποχώρησαν με ένα παράλογο πρόσχημα από τη συμμετοχή τους στην παρακολούθηση των εκλογών ή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτήν τη διαδικασία ». “Θα κάνουμε, όπως και πριν, μια σθεναρή απόκρουση στην απαράδεκτη παρέμβαση στις εθνικές δημοκρατικές διαδικασίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότεινε στην ΕΕ να προετοιμαστεί για τη μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Κρατική Δούμα, εάν οι Βρυξέλλες θεωρήσουν ότι διεξήχθησαν κατά παράβαση των διεθνών κανόνων. Το κείμενο του εγγράφου εγκρίθηκε από 56 μέλη της επιτροπής, εννέα άτομα το καταψήφισαν, ενώ άλλα πέντε απείχαν. Οι εκθέσεις και τα ψηφίσματα του ΕΚ είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν δεσμεύουν άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η αναγνώριση ξένων πολιτικών θεσμών από το ΕΚ δεν φέρει επίσης κανένα νομικό βάρος.

Ανταπόκριση – Ρωσία: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος