Ερντογάν για ένταξη ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών: Συμβάλλουμε στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού

Array

Τη θέση «μέλους- παρατηρητή» στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών απέκτησε το ψευδοκράτος, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στη σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού.

«Εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις του νόμου της αδελφοσύνης μας, αποδεχθήκαμε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ως μέλος – παρατηρητή του Οργανισμού μας. Συμβάλλαμε, επίσης, στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού καταδεικνύοντας ότι οι Κύπριοι αδελφοί και αδελφές μας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Βίκτορ Όρμπαν για τη γέφυρα που δημιούργησε, όπως είπε, μεταξύ της Ευρώπης και του τουρκικού κόσμου. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μας σέρνουν στην πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 52 χρόνια, και ακόμα κάνουν το ίδιο. Αλλά θα τους δώσουμε την απαραίτητη απάντηση όταν ερθει η ώρα».

Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, σε ανάρτησή του τόνισε: «Η αποδοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ως μέλους – παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών αποτελεί έκφραση της άνευ όρων υποστήριξης του Προέδρου Ερντογάν στον δίκαιο σκοπό του τουρκοκυπριακού λαού και πρόκειται για σημαντική διπλωματική επιτυχία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος