Προκαλεί η Τουρκία: Ανακοίνωσε την ένταξη του ψευδοκράτους ως «μέλος παρατηρητής» στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

Σε ακόμα μία προκλητική κίνηση προχωρά η Τουρκία, καθώς ανακοίνωσε την ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, ως “μέλος-παρατηρητής”.

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως μέλος- παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών. Είμαστε πάντα μαζί σας και παντού, αναφέρει στην ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Σαμαρκάνδη όπου λαμβάνει η χώρα η 9η Συνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών.

Εξάλλου ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του στη Σύνοδο είπε: «Εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις του νόμου της αδελφοσύνης μας, αποδεχθήκαμε την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ ως μέλος παρατηρητή του οργανισμού μας. Συμβάλαμε, επίσης, στη διαδικασία επίλυσης καταδεικνύοντας ότι οι Κύπριοι αδελφοί και αδελφές μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, δεν είναι μόνοι.

Αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεβρίου η δίκη

Σήμερα (11/11) ήταν να αρχίσει -αλλά αναβλήθηκε ξανά- η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που κατηγορείται για προσβολή του προέδρου και των μελών του Εκλογικού συμβουλίου κατά δημοτικές εκλογές του Μαρτίου του 2019.

Τότε φέρεται να είχε αποκαλέσει ηλίθιους τα μέλη του Εκλογικού Συμβουλίου επειδή ακύρωσαν την εκλογή του. Ο ίδιος ο αρνείται και λέει ότι απλώς επανέλαβε την έκφραση που χρησιμοποίησε ό ΥΠΕΣ Σοϊλού εναντίον του

Ο Ιμάμογλου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή είπε ότι η δίκη είναι αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας, και ότι δεν τον ενδιαφέρει όποιο και αν είναι αποτέλεσμα, αλλά είπε ότι ντρέπεται για το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή του.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Δεκμεβρίου. Ο ίδιος ο Ιμάμογλου δεν παρίστατο στη δίκη επειδή πήγε στο τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής. Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την ομιλία του και ζήτησε να επιβληθεί ποινή 4 χρόνια και 1 μήνα και να του απαγορευτεί η ανάμειξη στην πολιτική.

Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος