ΝΑΤΟ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στους Ευρωπαίους “οι ΗΠΑ είναι εδώ”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσερχόμενος σήμερα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι “το ΝΑΤΟ είναι κρίσιμης σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να δηλώσει στην Ευρώπη ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό τους.

“Το Άρθρο 5 αποτελεί μια ιερή υποχρέωση”, υπογράμμισε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στην αρχή συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ. “Θέλω όλη η Ευρώπη να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι εδώ”.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους εταίρους του στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου να αντιμετωπίσουν από κοινού “τις νέες προκλήσεις” που θέτουν Κίνα και Ρωσία.

“Τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο ότι αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις. Έχουμε τη Ρωσία η οποία δεν ενεργεί με τον τρόπο που ελπίζαμε. Και επίσης την Κίνα”, εκτίμησε στη διάρκεια της πρώτης συνομιλίας που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ