Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα (13.12) ότι αυξάνει τον προϋπολογισμό του 2024 για τις στρατιωτικές δαπάνες στα 2,03 δισεκατομμύρια ευρώ (+12%) και για τις μη στρατιωτικές δαπάνες στα 438,1 εκατ. ευρώ (+18,2%).
Αυξάνοντας και διευρύνοντας τη χρήση της χρηματοδότησης από τα κράτη-μέλη, επιτρέπεται στους συμμάχους να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Ο προϋπολογισμός για τις μη στρατιωτικές δαπάνες αφορά κεφάλαια για το διοικητικό προσωπικό, τα λειτουργικά έξοδα και τον σχεδιασμό προγραμμάτων. Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των αρχηγείων της Συμμαχίας και το κόστος αποστολών και επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος