Μπόρις Τζόνσον: Tο εγχείρημα του Πούτιν στην Ουκρανία πρέπει να αποτύχει

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

«Ο Πούτιν δημιουργεί το πρόσχημα για μια πλήρους κλίμακας εισβολή», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στην βουλή των κοινοτήτων, και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια παρατεταμένη κρίση», αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Επειδή το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, «το εγχείρημα του Πούτιν στην Ουκρανία πρέπει να αποτύχει», είπε ο Τζόνσον. «Και πρέπει να φανεί ότι αποτυγχάνει». Ο Μπόρις Τζόνσον επίσης ανακοίνωσε κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και τρία άτομα με μεγάλη περιουσία.

Η κυβέρνηση θα παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους, θα απαγορεύσει την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα απαγορεύσει στους Βρετανούς να έχουν οποιαδήποτε δοσοληψία με αυτούς. Τα νέα ονόματα έρχονται να συμπληρώσουν τη λίστα που πλέον έχει 183 ονόματα ατόμων και 53 οργανώσεις. Ο Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε τη χτεσινή ως “σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη” και ζήτησε από την κυβέρνηση περισσότερες κυρώσεις. «Εάν δεν επιβάλλει τώρα ένα πλήρες σύνολο κυρώσεων, ο Πούτιν θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα τιμωρηθεί», είπε ο αρχηγός των Εργατικών.

Η υπουργός εξωτερικών έδωσε εντολή να κληθεί ο Ρώσος Πρέσβης προκειμένου, όπως έγραψε η ίδια στο Twitter, να εξηγήσει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία και την περιφρόνηση της κυριαρχίας της Ουκρανίας. Επίσης η Λιζ Τρας κάλεσε όλους τους Βρετανούς να φύγουν τώρα μέσω εμπορικών δρομολογίων όσο αυτοί είναι ακόμα διαθέσιμοι. Το ΥΠΕξ ενισχύει τα κλιμάκια του στην περιοχή για να στηρίξουν τους Βρετανούς καθώς φεύγουν και αφού περάσουν τα σύνορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος