Μπόρις Τζόνσον: Τα δεδομένα για την Όμικρον και η λήψη μέτρων θα εξετάζονται «ώρα με την ώρα»

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ο Μπόρις Τζόνσον καθυστερεί την απόφαση για την επιβολή περαιτέρω περιορισμών μετά από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να «αποκλείσει τίποτα» σχετικά με νέους κανόνες πριν από τα Χριστούγεννα και τα δεδομένα για την Όμικρον θα εξετάζονται «ώρα με την ώρα».

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη» και «τα επιχειρήματα είναι πολύ, πολύ καλά ισορροπημένα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο η αναβολή λήψης μιας σταθερής απόφασης για τα περιοριστικά μέτρα πυροδότησε επιπλέον  αντιδράσεις των Τόρις καθώς οι βουλευτές ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα εάν οι άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια στα εορταστικά τους σχέδια.

Ο πρώην επικεφαλής των Συντηρητικών, Μαρκ Χάρπερ, είπε ότι «το να μην λέμε στον λαό  τι συμβαίνει είναι απαράδεκτο», καθώς είπε «μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτό».

Ο κ. Τζόνσον δεχόταν πίεση από τους ειδικούς στο SAGE να εφαρμόσει επιπλέον περιορισμούς, αφού εξέδωσαν τρομερές προειδοποιήσεις για το τι θα συμβεί εάν ο πρωθυπουργός δεν ενεργήσει επειγόντως.Ωστόσο, άλλοι ειδικοί επιστήμονες σήμερα τις  καταδίκασαν ως «πλασματικές».

Η αποτυχία λήψης μιας σταθερής απόφασης για τα περιοριστικά πυροδότησε αντιδράσεις των Τόρις καθώς οι βουλευτές ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να πει στο έθνος εάν οι άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια τα εορταστικά τους σχέδια.

Ο πρώην επικεφαλής των Συντηρητικών, Μαρκ Χάρπερ, είπε ότι «το να μην λέμε στο κοινό τι συμβαίνει είναι απαράδεκτο», καθώς είπε «μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτό».

Ο κ. Τζόνσον δεχόταν πίεση από τους ειδικούς του στο SAGE να εφαρμόσει επιπλέον περιορισμούς, αφού εξέδωσαν τρομερές προειδοποιήσεις για το τι θα συμβεί εάν ο πρωθυπουργός δεν ενεργήσει επειγόντως.

Ωστόσο, άλλοι ειδικοί σήμερα τις  καταδίκασαν ως «πλασματικές». Οι Times ανέφεραν ότι ο κ. Τζόνσον και το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι ακόμη πεπεισμένοι ότι τα τελευταία στοιχεία της Όμικρον δικαιολογούν την ανακοίνωση νέων περιορισμών και εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιλέξει να επιβάλει λοκντάουν  δύο εβδομάδων στην Αγγλία μετά τα Χριστούγεννα, πιθανώς από τις 28 Δεκεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος