Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Ακλόνητη στήριξη των ΗΠΑ στην άμυνα του Ισραήλ – Σύγκληση της G7 για διπλωματική απάντηση στο Ιράν

Την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ επαναβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά στο ζήτημα της τυχόν αντεπίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συνέδραμαν στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ και πρόσθεσε πως θα συγκαλέσει σήμερα σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην «αναίσχυντη» επίθεση του Ιράν.

“Το Ισραήλ επέδειξε μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικά ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις -στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να αποτελεσματικά απειλήσουν την ασφάλεια του Ισραήλ”, ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του που κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο. “Θα συγκαλέσω τους συναδέλφους μου ηγέτες της G7 για να συντονίσουμε μια ενιαία διπλωματική απάντηση στην θρασύτατη επίθεση του Ιράν”, δήλωσε.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος διέκοψε ένα ταξίδι στο Ντέλαγουερ και επέστρεψε στο Ουάσινγκτον νωρίτερα το Σάββατο για να συναντηθεί με συμβούλους σχετικά με την επίθεση, δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις δεν είχαν πληγεί.

Όστιν: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν —καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη— εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο κ. Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος