Μπάιντεν, Ομπάμα και Τραμπ στην Πενσιλβάνια τρεις ημέρες πριν από τις «ενδιάμεσες» εκλογές

Array

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές που διεξάγονται στα μέσα της προεδρικής θητείας, δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι καταβάλλουν προσπάθειες για να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους, φθάνοντας μέχρι να καλέσουν στην ίδια πολιτεία – κλειδί δύο πρώην προέδρους, επιπλέον του Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου θα συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις στην Πενσιλβάνια, πριν από την αποφασιστικής σημασίας ψηφοφορία «βαρόμετρο» για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι σ’ αυτή την πολιτεία, πρώην προπύργιο του χάλυβα, όπου ο πολυεκατομμυριούχος χειρουργός Μεχμέτ Οζ, που υποστηρίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος τον πρώην δήμαρχο Τζον Φέτερμαν για την πιο διαφιλονικούμενη έδρα της Γερουσίας, καθώς από την έδρα αυτή θα εξαρτηθεί πιθανότατα η ισορροπία σ’ αυτή την άνω βουλή με την τεράστια εξουσία.

Στις ενδιάμεσες εκλογές, που θα διεξαχθουν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί καλούνται επίσης να ανανεώσουν το σύνολο των εδρών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αργά το απόγευμα, ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική συγκέντρωση.

Μερικές ώρες αργότερα και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από εκεί, ένας άλλος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ, θα βρεθεί σε «θάλασσα από κόκκινα κασκέτα» των οπαδών του για μια εκδήλωση στη μικρή πόλη Λάτρομπ, κοντά στο Πίτσμπουργκ.

Μπάιντεν, Ομπάμα και Τραμπ στην Πενσιλβάνια τρεις ημέρες πριν από τις «ενδιάμεσες» εκλογές

Έπειτα από μια έντονη προκλογική εκστρατεία επικεντρωμένη στον πληθωρισμό, οι ρεπουμπλικάνοι φαίνονται όλο και πιο πεπεισμένοι ότι στις 8 Νοεμβρίου θα μπορέσουν να στερήσουν από τον δημοκρατικό πρόεδρο τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες του.

Αν τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισημοποιήσει το συντομότερο την υποψηφιότητά τους για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν  εντάσσει στα προεκλογικά του μηνύματα το μέλλον της άμβλωσης και του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου , ωστόσο η ακρίβεια και  η άνοδος των τιμών κατά  8,2% σε διάστημα έτους στις ΗΠΑ επισκιάζει τις προσπάθειες  να εμφανιστεί ως «πρόεδρος της μεσαίας τάξης» .

«Οι δημοκρατικοί είναι ανήσυχοι», έλεγε χθες ακόμη ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στην Πενσιλβάνια Μεχμέτ Οζ, ο οποίος διεξήγαγε μια προεκλογική εκστρατεία επικεντρωμένη στη διαχείριση του πληθωρισμού και στην εγκληματικότητα που υποτίθεται πως είναι «εκτός ελέγχου».

«Η ριζοσπαστική αριστερά ξέρει πως η δυναμική είναι υπέρ» των ρεπουμπλικάνων, υποστήριξε σε μήνυμά του προς τους οπαδούς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος