ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές: Πρόκριμα για τις προεδρικές εκλογές του 2024 – Ο ρόλος των ΛΟΑΤΚΙ υποψηφίων

Array

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ δεν θα διαμορφώσουν μόνο την επόμενη διετία της προεδρίας του Μπάιντεν, αλλά θα καθορίσουν και ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2024, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές και σύμβουλοι.

Ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμβουλοί του έχουν επαναλάβει πολλές φορές την πρόθεσή του 79χρονου να είναι και πάλι υποψήφιος, αλλά αν στις ενδιάμεσες εκλογές οι Δημοκρατικοί υποστούν σοβαρές απώλειες, αυτό θα θεωρηθεί μομφή κατά της προεδρίας του Μπάιντεν και θα αυξήσει την πίεση στον πρόεδρο να δώσει τη σκυτάλη.

Ο Τόμας Άλαν Σβαρτς, ένας ιστορικός σε θέματα της αμερικανικής προεδρίας στο πανεπιστήμιο Vanderbilt, εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα για μια μετάβαση προς μια νεότερη γενιά.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι επί του παρόντος η κυριότερη εναλλακτική υποψήφια των Δημοκρατικών. Όμως το ποσοστό αποδοχής της Χάρις, που κάποτε ήταν πολύ πιο πάνω από το 50%, πλέον κυμαίνεται στο 40% ή χαμηλότερα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Ο Μπάιντεν δεν θα ήταν ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που θα αποφάσιζε να μην είναι και πάλι υποψήφιος.

Ο Λίντον Τζόνσον, προκληθείς από άλλους Δημοκρατικούς που αντιτίθεντο στον Πόλεμο στο Βιετνάμ, αιφνιδίασε την χώρα ανακοινώνοντας τον Μάρτιο του 1969 ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία είναι υποψήφια σε όλες τις πολιτείες ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό στις ενδιάμεσες εκλογές, είναι ότι 670 μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι υποψήφια στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για αύξηση κατά σχεδόν 20% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με ανάλυση του LGBTQ Victory Fund, που βοηθά στη χρηματοδότηση των προεκλογικών τους εκστρατειών.

Περίπου το 90% των ΛΟΑΤΚΙ υποψηφίων ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Μεταξύ των υποψηφίων που ξεχωρίζουν είναι οι Δημοκρατικές Τίνα Κότεκ και Μόρα Χίλι, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν οι πρώτες λεσβίες κυβερνήτριες στις πολιτείες τους, το Όρεγκoν και τη Μασαχουσέτη αντίστοιχα. Στο Βερμόντ η Μπέκα Μπάλιντ έχει πολλές πιθανότητες να γίνει η πρώτη λεσβία βουλευτής της πολιτείας.

Σύμφωνα με την Ανίζ Πάρκερ, πρώην δήμαρχο του Χιούστον στο Τέξας και επικεφαλής του LGBTQ Victory Fund, ο αριθμός ρεκόρ των ΛΟΑΤΚΙ υποψήφιων που κέρδισαν στις προκριματικές εκλογές αποτελεί αντίδραση των Αμερικανών ψηφοφόρων «στις ατέρμονες επιθέσεις εναντίον της κοινότητας φέτος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος